20191228
Foto: Milou Oomens

Maak kennis met: John van Antwerpen

lid sinds januari 2018

Hij schiet niet alleen mooie plaatjes maar schiet ook graag met pistolen! Ken jij alle hobby’s van John al?

Welke hobby’s heb je naast fotografie?

Oh, ik heb veel te veel hobby’s! Ik loop 2x per week hard en wandel elke woensdagochtend. Vaak op de dijk, daar kom ik ook nog weleens andere leden van de fotoclub tegen. Ik rijd graag motor. Een van mijn motors is heel oud en moet gereviseerd worden. Ik ben wel handig en doe dit graag zelf, maar ik krijg 1 moer niet los. Daar moet ik nog iets op bedenken. Mijn hele zolder ligt vol met spul voor metaalbewerking, dus dat moet wel goed komen zou je denken. Daarnaast schiet ik al 40 jaar met pistolen. Ik ben 2 keer bijna Nederlands kampioen in de hoogste klasse geworden. De leeftijd gaat nu wel tellen en mijn ogen worden slechter.

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in fotografie?

Dat weet ik niet meer precies. Ik kocht mijn eerste spiegelreflex in 1972. Al 35 jaar spreek ik elke 3 weken af met Kees Molders en Gerrit Hendrikse. We praten over fotografie en van alles en nog wat en gaan er af en toe op uit. Toen de schietclub ook op andere dagen dan de zaterdagochtend openging, ben ik lid geworden van de fotoclub.

Wat fotografeer je het liefste?

Als Niepce kleurenfotografie had uitgevonden, hadden we nooit in zwart wit gefotografeerd. Ik fotografeer dan ook het liefst in kleur. Het leukst vind ik het maken van portretten van vrouwen. Ik heb een paar knappe nichtjes die ik voorheen nog weleens op de foto zette, maar nu willen ze niet meer. Het probleem is het vinden van modellen. Omdat de natuur niet wegloopt, fotografeer ik ook graag buiten.

JvAFoto2

Heb je een project waar je nu aan werkt?

Door de maandelijkse uitdaging ben ik geïnspireerd om een serie te maken en toe te werken naar een 15 minuten presentatie. Ik wil daarvoor oude plekken zoals kasteelterreinen opzoeken. In ieder dorp waren er vroeger wel 3 a 4 kastelen. Zo zijn er nog diverse oude kasteelterreinen in de omgeving zoals in Asperen, Beesd, Heukelum en Deil. Ik wil daar kunstzinnige kleurenfoto’s gaan maken.

JvAFoto1

De estafettevraag!

Mary Kiks wil weten: Welke foto staat op jouw netvlies gebrand?

Dat is een foto van mijn vrouw Riet. Toen onze eerste dochter een paar maanden oud was, zijn we speciaal foto’s gaan maken. Mijn vrouw stond model in een jurk die een vriendin aan had gehad op onze trouwdag. Daarna heeft zowat de hele familie in deze jurk geposeerd. De foto is genomen in Leerdam in 1978 in Leerdam bij het oude stoomgemaal (waar nu de glasfabriek zit). Kees was er ook bij en heeft foto’s gemaakt, ik ben ook wel nieuwsgierig naar zijn foto’s ;-)

John wil in de volgende ‘maak kennis met’ graag weten:

Ik zie graag wat en hoe andere leden fotograferen, dus: Over welk project kan jij een 15 minuten-presentatie geven op de club?

 

tekst: Milou Oomens