Panorama Naarden Vesting
Foto: Marcel Mickers

Activiteit Land­schaps­foto­grafie

De Kenniscommissie organiseert een workshop Landschapsfotografie mete als doel

  1. De leden uitnodigen te fotograferen.
  2. Uitbreiden van fotografische kennis
  3. Vergroten van de vaardigheid Selecteren van foto’s

Ronde 1 is klaar.

De ingezonden foto’s van 23 leden staan op onze CFC website. Voorzien van een bespreek-verslag van Marcel Borgstijn of Bart Tielens.

Het is voor iedereen interessant en leerzaam om te lezen hoe zij de foto’s zagen en welke tips aan de fotografen zijn gegevens. Natuurlijk heeft ieder zijn eigen kijk en krijgt een bespreekverslag een andere inhoud als een ander naar diezelfde foto’s kijkt. Daarom is het devies: “Laat je foto’s aan zoveel mogelijk mensen zien!”

Als je niet alleen je landschapsfotografie wilt verbeteren, maar ook je kijk op foto’s, bestudeer dan de foto’s op de website, lees de bijbehorende bespreekverslagen en vorm je eigen mening. Ben je het eens met het verslag of zie jij iets anders in de foto. Probeer uit te vinden waarom je de foto wel of niet aantrekkelijk, mooi of goed vindt. Of waardoor de foto beter zou worden. Met andere woorden, oefen je in het beoordelen/bespreken met behulp van de 42 landschapsfoto’s op de website.

Ronde 2

Inmiddels is ook ronde 2 afgerond. De resultaten zijn te bewonderen op Resultaat 2 Landschapsfotografie

Extra inspiratiebronnen

Naast de al eerder gegeven inspiratiebronnen, willen we je graag nog vier andere onder de aandacht brengen.

Eerdere inspiratiebronnen

Jan Ros, bondsfotograaf en liefhebber van landschapsfotografie, heeft ons veel informatie gegeven; variërend van tips en trucs tot een lijst met uiteenlopende landschapsfotografen. Genoeg om geïnspireerd aan de slag te gaan. Uitgebreide inspiratieinfo staat online.

De kenniscommissie
Gerdine, Eelco en Ton