Bijeenkomst 24 november 2018

Culemborg in vogelvlucht

We hebben geen concrete bezoekcijfers, maar de expositie Culemborg in Fotolucht lijkt goed te zijn bezocht. We horen van de mensen van de Weeshuismuseum-receptie dat de bezoekers uitgesproken positieve reacties gaven. Op de Elisabethdag van 18 november waren we zelf ook aanwezig om toelichting te geven; het was toen ronduit druk. Er zijn relatief veel commentaren geschreven in het gastenboek.

De tentoonstelling is inmiddels afgebroken. Met vereende krachten werden de foto's van de borden gesneden, wat met alle op schuim geplakte foto's zonder schade lukte. De pulkjes van het plakschuim moesten in noeste handarbeid verwijderd worden, wat eveneens zonder schade werd volbracht.

Op het laatste bord werden nog wat resten ontdekt: gauw verwijderen, dan kunnen de borden gaaf in de opslag. Met een hoop gesjauw zijn ze met het montagemateriaal naar beneden gebracht en met een aanhangertje naar een opslagplaats, voor een volgende tentoonstelling.Voor de foto's lijken we een uitstekende 'maatschappelijke' bestemming te hebben gevonden. Nader bericht daarover volgt, aan de fotografen wordt toestemming gevraagd.

 

Wijziging samenstelling bestuur

Op 24 november hebben we een zaterdag-bijeenkomst gehouden. Er zijn twee nieuwe bestuurders gekozen in vacatures, één is herbenoemd. De nieuwe bestuurssamenstelling verschijnt binnenkort op de website, zodra het bestuur heeft besloten over de taakverdeling.

15-minuten presentatie

Milou toonde in een 15-minuten-presentatie een fotografisch reisverslag van een noordelijke provincie in Vietnam, met toelichting op techniek en strategie.

Resultaat Blauwe Kamer

We hebben daarna de resultaten van de uitstap naar de Blauwe Kamer (bij Rhenen/Wageningen) bekeken.

Fotobespreking

Na de koffie hebben we gezamenlijk de voor deze gelegenheid ingezonden foto's besproken. Immers: de bespreking van de foto's voor de Beste Club-wedstrijd is goed bevallen. Een moderator (in dit geval Marcel M, zie foto) leidt het gesprek en iedereen kan meepraten en op elkaar reageren. De fotograaf — indien aanwezig — heeft het laatste woord.

We willen vaker foto's bespreken, bespreekmethoden die bevallen zullen we aanhouden, maar we experimenteren ook met nieuwe manieren. We gaan in 2019 zo vaak mogelijk wat tijd (bijvoorbeeld een uur) besteden aan het behandelen van foto's, uitgezonderd de dagen dat we een uitstap of spreker hebben. De focus ligt op plenaire bespreking, maar een 1:1-gesprek is ook mogelijk.

Er waren behoorlijk wat inzendingen; de foto's die zaterdag niet aan bod kwamen zijn de volgende keer het eerst aan de beurt. Let op de komende uitnodigingen, met instructies voor nieuwe inzendingen.

Op zaterdag 15 december ontvangen we spreker Maarten Rots. Tot dan!

Vriendelijke groet,

de voorzitter,

Kees M.