Elektrische puntenslijpers

In deze terugblik op de bijeenkomst van 19 september 2020 in De Ontmoeting met 29 leden op anderhalve meter neem ik geen details op uit de rondvraag over komende data, aanmeldingen et cetera, want er komt zeer binnenkort een nieuwsbrief over allerlei loslopende zaken. Nou ja twee dingen dan: de expositie van de OMD in het kerkje aan het St.Janskerkhof was met meer dan driehonderd bezoekers zonder meer een succes te noemen. En let vooral op de aanmelding voor de uitstap naar Den Bosch...!

126 bijeenkomst 19sept2020 de ontmoeting
Tom ontluikt. (foto: Kees Molders)

Tom Meerman deed verslag van de inzendingen op zijn Inspiratieopdracht Ontluiken. Er waren uit de aard der zaak veel bloesemfoto's. De inzendingen waren verder zeer divers en aanleiding om te praten over de Culemborgse onroerend goed-markt, kleine knaagdieren, snoeitechnieken bij hoogstamfruitbomen, elektrische puntenslijpers en schimmelculturen. Maar verder dwalen we nooit af ;-) Tom's volgende inspiratie-onderwerp is Papier.

Fotobespreking

126 sheet te lief voor elkaar september 2020

Daarna hebben we een levendige discussie gehad over de manier waarop we foto's bespreken. Naar de inleiding van de voorzitter te oordelen doen we dat wat te braaf, te lief, waardoor de fotograaf waarschijnlijk te weinig nut heeft van onze bespreking. Hij ging ook in op het fenomeen 'kritiek', een neutraal begrip, en op de noodzaak zowel het geven van constructieve kritiek als het ontvangen van kritiek te oefenen. Vinden we trouwens dat bij de bespreking van een foto alleen de foto - het eindresultaat - moet worden beoordeeld, of ook wat de fotograaf deed om tot dat resultaat te komen? Yvonne van Gils kreeg op haar idee eens nader te studeren op de manieren waarop we het best foto's zouden kunnen bespreken voldoende aanmeldingen voor twee 'ontwikkelgroepjes'.

We komen er op terug!

En tot slot bespraken we nog enkele foto's. Jammer dat de makers van veel van die opnamen er niet waren... zo valt de bespreking een beetje in het niets.

Tot spoedig,

de voorzitter,
Kees Molders