Image placeholder
foto: Jan Gruiters

Impressie bijeenkomst 11-09-21

Welkom

Luc Schaap heet de 25 deelnemers welkom, in bijzonder aspirantlid Ilse Witkamp. Zij fotografeert de laatste tijd veel met de mobiele telefoon. Ze hoopt op de fotoclub de kwaliteit van haar foto’s verder te verbeteren. En wie weet pakt ze ook de digitale camera weer vaker op. Welkom Ilse!

De foto-expositie van Lek en Licht in de Barbarakerk was tot en met 22 september te bezichtigen.

Fysieke bijeenkomst

Op 30 oktober komen we weer fysiek bijeen. Hiervoor hebben we gekozen voor de Salaamander. Details volgen.

Selectie tweede kwartaal

Bart Tielens presenteert de tien foto’s die zijn geselecteerd uit de periodieke inzending voor het eerste kwartaal. Uit de 15 foto’s die van leden de meeste punten kregen selecteren de leden van de wedstrijd- en selectiecommissie de tien beste foto’s. Uiteraard anoniem en zonder kennis te hebben van de toegekende punten. Er zijn voor het tweede kwartaal 51 foto’s aangeleverd, bijna 30 leden brachten hun digitale stem uit.

Bondsfotowedstrijd 2021

Lek en Licht doet weer mee met de Bondsfotowedstrijd. De 10 ingezonden foto’s zijn afkomstig uit de geselecteerde kwartaalfoto’s (1ste en 2de kwartaal) en de inzending voor Beste Club Regio Utrecht – ‘t-Gooi. Het is een mooie selectie van foto’s die individueel een mooi, en als geheel een samenhangend beeld geeft. In 2020 behaalde onze fotoclub een vierde plaats! Of we dat gaan evenaren? Op 16 oktober volgt de uitslag.

Inspiratieopdracht

Tom Meerman laat de foto’s van de leden de revue passeren over Eten. Verrassend hoe sommige leden dit ontwerp interpreteren. Eten komt in velerlei vormen voorbij: afgekloven, al etend, spiegeling, pieper, overvloed, ingedikt, kleurrijk, structuur, spelend met eten, levend eten, straat eten en handwerk.

De volgende inspiratieopdracht heeft als thema: Steen

Tom Meerman geeft donderdag 23 november in Boekhandel Tomey een lezing over zijn nieuwe boek over Foto’s bespreken.

Fotobespreken

Na de pauze worden de deelnemers opgedeeld in 4 virtuele kamers waar we een aantal foto’s van leden bespreken. Bij terugkeer krijgen de foto’s commentaar uit de groepjes. Voor de volgende keer kunnen er weer foto’s ingestuurd worden voor het fotobespreken. Thema en aantal foto’s verschijnt in de Nieuwsbrief.

Afsluitende mededelingen

1 en 2 oktober is er weer Kunstroute Culemborg. Tom Meerman heeft in zijn atelier foto’s tentoongesteld uit de Corona periode.

De wedstrijdcommissie geeft aan dat er voor het 3e kwartaal weer foto’s ingestuurd kunnen worden. Dit kan van 15 – 30 september. Info zie de website. Stemmen kan van 4 – 10 oktober.

Om 12:10 sluit Luc de bijeenkomst.