Image placeholder

Impressie bijeenkomst 19-02-2022

Dit keer een bijeenkomst zonder verplichte 1,5 meter afstand en mondkapje! Vandaag zijn er 34 leden aanwezig waaronder 3 nieuwe leden. Caro Dijkman, Stef van Gelderen en Wim Ipenburg, (opnieuw) van harte welkom!

Joyce en Thea zijn vandaag ‘gastvrouwen’ bij de expositie in het Huis van de Stad.

Door de corona maatregelen kon er geen officiële opening van de expositie plaatsvinden, daarom is er vandaag iets lekkers bij de koffie/thee.

Starter: Foto met Poetin en Macron

Luc laat een uitzending van Het Buitenhof zien. Fotograaf Ahmet Polat bespreekt een actuele nieuwsfoto met Poetin en Macron aan een bijzonder lange tafel in het Kremlin. De foto legt bewust accent op de afstand tussen Poetin en Macron. Een doelbewuste en trefzekere verbeelding van de gespannen situatie rond Oekraïne.

Beste Club 2021

Bart bespreekt namens de Wedstrijdcommissie de uitslag van de Wedstrijd Beste Club 2021 in onze regio. Van de 13 deelnemende fotoclubs is Lek en Licht 4de geworden. Bart laat de foto’s zien van de fotoclubs  die nummer 1 t/m 3 zijn geworden.

Marry Kiks heeft met haar fraaie landschapsfoto een gedeelde 2 plaats behaald. Uitslagen en juryrapport zijn te vinden op de website van de fotobond. Interessant om dit juryrapport eens door te lezen, het rapport staat vol leerzame observaties.

Bart attendeert iedereen erop dat voor het eerste kwartaal nog tot maandag 21 februari ingezonden kan worden en dat er nog een aantal wedstrijden lopen: De afdelingswedstrijd Serie 5 met samenhang en Foto Individueel. De drempel is laag, iedereen kan meedoen.

High Key / Low Key

Foto 1
Foto 2

Ton Stad geeft namens de kenniscommissie een presentatie over High Key en Low Key fotografie. Hij laat voorbeelden van internet én eigen foto’s zien.

Bij High Key foto’s probeer je een sfeer te creëren d.m.v. van lichte tinten. De lichte tinten passen bij teer, kwetsbaar, zuiver etc. Kenmerkend bij high key is vooral laag contrast en weinig schaduw.

Bij Low Key foto’s zijn er juist veel zwarttinten aanwezig. Door de donkere tinten krijgen de foto’s een sombere, serieuze of chique uitstraling. Kenmerkend bij low key is hoog contrast en harde schaduwen.

Fotograferen met High-key en Low-key is op twee manieren interessant:

  1. Je kunt ermee specifieke sferen in je foto creëeren.
  2. Het is een goede oefening met licht en belichten.

Ga de uitdaging aan maak High Key-Low Key foto’s. Zie High Key/ Low Key opdracht voor de details

Fotobespreken

Verschillende ingezonden foto’s en series worden in groepjes besproken. Daarna worden deze foto’s centraal getoond en krijgen de fotografen feed back.

Om 11:30 uur sluit Luc de bijeenkomst zodat iedereen de expositie in het Huis van de Stad kan bezoeken.