Image placeholder
Foto: Fred Louwen

Impressie bijeenkomst 29-05-21

Zaterdag 29 mei was alweer de achtste virtuele Teams Bijeenkomst van de Culemborgse Fotoclub dit jaar. Met de aanwezigheid van 28 leden opende Luc Schaap de bijeenkomst.

De lockdown nadert zijn einde, misschien kunnen we voor de zomervakantie nog een keer fysiek bij elkaar komen. De activiteitencommissie is al aan het kijken of het mogelijk is om op zaterdag 10 juli as een uitstapje te organiseren. Zodra er meer bekend is verschijnt dit in de nieuwsbrief.

We hebben een aspirant lid: Arthur van Westerop. Een fotograaf die nog analoog werkt, die hebben we nog niet in onze club! Welkom Arthur!

Starter

We beginnen met een Starter van Fred Louwen. Via Instagram zag Fred foto’s van fotograaf Marcus van Ee, die hem erg aanspraken. Marcus plaatst (interieur) foto’s van verschillende gebouwen o.a. in Rotterdam. Marcus bleek desgevraagd bereid te zijn samen met Fred in Rotterdam te fotograferen. Fred laat fraaie architectuurfoto’s zien van Marcus, die hij van hem heeft ontvangen.

Open Monumentendag 2021

Dit jaar vindt deze plaats op 11 en 12 september 2021. Het thema dit jaar is: 'Mijn monument is jouw monument'. Een thema dat erg breed is, elk gebouw is hierdoor bruikbaar. Onze fotoclub doet dit jaar weer mee. We mogen twee weekeinden in de kerk exposeren.

We richten ons op plekken waar mensen samenkomen. Deze moeten ook zichtbaar zijn op de foto. Opgeven kan tot 19 juni. De deelnemers bespreken de foto's in groepjes, maar we fotograferen individueel. De inleverdatum is 21 augustus as. Foto's moet je zelf afdrukken met passe partout in de clubfotolijst. Heb je nog geen clubfotolijst? Contact Arno Elshout (€ 15 per clubfotolijst).

Fotobespreken

We bespreken dit keer door de Fotobond jury beoordeelde foto’s. In verschillende Teams 'kamers' worden 2 x 8 foto’s besproken en gerangschikt. De uitslag van de groepen wordt vergeleken met de jurybeoordeling van de Fotobond. Wat blijkt: Bij de eerste serie komt de uitslag aardig met elkaar overeen. Bij de tweede serie lopen de waarderingen veel meer uiteen. Voor de ene groep staat een foto bovenaan, voor de andere eindigt deze onderaan. Maar wat blijkt? In de tweede ronde bespraken we foto's die stuk voor stuk een hoge waardering kregen van de Fotobond. Bij het selecteren van kwalitatief gelijkwaardige foto's speelt persoonlijke smaak een veel grotere rol. En over smaak valt te twisten. Een leuke manier van fotobespreken!

Gerdine vraagt of het mogelijk is om bij een volgende gelegenheid 2 foto’s met samenhang te bespreken. Ton pleit er voor om bij de bespreking van foto's naar meerdere beeldelementen te kijken. De groep Fotobespreken neemt dit mee.

Lightroom

Het geplande vervolg op de Lightroomcursus door Luc Schaap en Marcel Mickers, kon helaas geen doorgang vinden en is doorgeschoven naar de volgende bijeenkomst.

Inzenden wedstrijd

Er kan weer ingestuurd worden voor het tweede kwartaal voor de beste clubfoto (1-15 juni). Meer informatie hierover is te vinden op de website.

Om 12 uur sluit Luc de bijeenkomst om heerlijk van het langverwachte zonnetje te gaan genieten. Tot de volgende bijeenkomst op zaterdag 19 juni 2021 om 10:00 uur.