Image placeholder
Foto: Ineke Mighorst

Impressie bijeenkomst 6-3-21

Zaterdag 6 maart opende Luc Schaap de derde Teams bijeenkomst van dit jaar. 37 Leden namen hieraan deel.

Starter

Yvonne Meerman vertelde ons in haar Starter, dat de Duitse fotograaf Holger Niehaus haar inspiratiebron is in de fotografie. Hij onderzoekt het fenomeen van stilleven. Fotografeert vooral fruit/groeten en bloemen, erg minimalistisch. Niehaus laat de toeschouwer in verwondering achter.

Holger Niehaus
Holger Niehaus
Holger Niehaus

Terugblik Lightroom cursus

Gerdine Kooijman gaf een terugblik van de tweede en derde bijeenkomst van de webinar Lightroom. Het bewerken stond centraal. Eén avond de algemene bewerkingen met verschillende panelen en op de andere avond meer specifieke bewerkingen en het exporteren.

Tom Reuvers heeft het erg leuk gevonden en heeft veel persoonlijke reacties ontvangen. Joyce geeft aan dat je een kijkje op de website van Tom moet nemen. Hij geeft meer trainingen, die leuk zijn.

De kenniscommissie komt met een vervolg. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Details volgen nog. Advies is wel dat je moet blijven oefenen met Lightroom! De commissie vraagt ook nog even een reactie op het project Landschapsfotografie te geven, voor hen die dit nog niet hebben gedaan (zie website).

Samen fotograferen

Het project Samen fotograferen heeft al 32 aanmeldingen! Velen hebben behoefte aan weer actief te fotograferen. Voor details, informatie en aanmeldingen verwijzen we naar Foto-opdracht in groepjes. Kijk regelmatig, want wijzigingen worden ook daar geplaatst.

ActCIE

De Activiteitencommissie heeft 29 aanmeldingen ontvangen voor het Kofferproject. Een heel mooi resultaat. De details voor zijn inmiddels bekend en staan op Koffer fotospel

Wedstrijdcommissie

Gedurende het jaar zijn er vier momenten dat we foto's in kunnen zenden voor o.a. deelname aan wedstrijden. Na iedere ronde kunnen de leden hun persoonlijke voorkeur voor de ingezonden foto's laten blijken. De dragen bij aan de uiteindelijke selectie. Iedereen heeft hierdoor mee gelegenheid om deel te nemen

Water en Zon

Tom Meerman deed verslag van de inzendingen op zijn project Water. 60 foto’s zijn er binnengekomen. Tom was verrast door de zeer gevarieerde kijk op water van leden. Zo kwamen foto’s voorbij van stoom, ijs (weer)spiegeling, plons, druppels, toilet (wateren), in ’t water, hoogwater, nevel, golven, schuim, watertoren, waterval, lenzen , sneeuw, varen, waterverf, waterschade, glazenbol, stilleven en zwembaden. Alleen tranen zijn niet langsgekomen, maar daar was ook geen reden toe. Een heel mooi resultaat.

Het volgende thema dat Tom heeft geselecteerd is ZON.

Mens en omgeving

Na de pauze vertelt Kees Molders hoe het project Mens en omgeving/Documentaire Fotografie is ontstaan. De aanleidingen is te vinden in het succesvolle project Odensehuis.

De Fotobond is ook bezig met Documentaire Fotografie en een Mentoraat, dat nog moet starten.

Harry Sikkenk

Als mentor en jurylid bij de Fotobond geeft Harry Sikkenk aan de hand van een presentatie uitleg over documentaire fotografie. Hij laat verschillende voorbeelden zien, hieruit blijkt dat zo’n project heel divers kan zijn. Aan de hand van wat vandaag gepresenteerd is maakt Kees een voorstel, waarvoor de leden zich kunnen aanmelden.

Rond 12 uur konden wij moe, maar voldaan de beeldschermen weer op zwart zetten.. Volgende bijeenkomst is zaterdag 27 maart.