Image placeholder
Foto: Joop van der Linden

Impressie bijeenkomst 6-4-2024

Op deze zonnige vijfde bijeenkomst van 2024 zijn 35 leden aanwezig. Luc Schaap heet iedereen welkom en heeft geen mededelingen.

Museum-uitje: Anton Corbijn.

In de rondvraag laat Joyce Elshout namens de activiteitencommissie weten dat er nog tot 13 april kan worden ingeschreven (via de website) voor het uitje naar de expositie ‘MOØDe’ over Anton Corbijn  in het Cobra Museum. Vergeet je niet in te schrijven!

Kees Molders kondigt namens de kenniscommissie een programma aan voor vier donderdagavonden in mei, juni, september en oktober. Elke avond komen 2 fotografen of fotografie-stromingen aan bod. Elke avond krijg je een hand-out, zodat je na 4 bijeenkomsten een mooi boekje hebt. Op de website vind je de data.

Penningmeester Arno Elshout geeft aan dat bijna alle leden hun contributie hebben voldaan.

Huub van Beurden wijst op een mooie tentoonstelling  ‘Food for Thought’ met foto’s van Kadir van Lohuizen in het Scheepvaart Museum in Amsterdam. Arno Elshout was op een tentoonstelling in ’De Culturele Poort’ in Buren met werk van Jan Gruiters en Marianne van der Schee.

Gerda Taro
Foto: Gerda Taro

Starter

Gerdine Kooiman bezocht de expositie ‘Pioniers - Fotografie door Vrouwen’ in het National Archief in Den Haag. Met ruim 15 miljoen foto’s uit de afgelopen 175 jaar bewaart het Nationaal Archief de grootste fotocollectie van Nederland. Aan de hand van foto’s uit de 19e eeuw tot en met de jaren 90 van de 20e eeuw wordt getoond dat vrouwen in alle tijden en genres als pioniers in de fotografie werkzaam waren. In de tentoonstelling is werk te zien van bekende en minder bekende fotografen zoals Emmy Andriesse, Eve Arnold, Eva Besnyö, Augusta Curiel, Gerda Taro en Alexine Tinne.

Uitslag 1e Kwartaal 2024

De 10 beste foto’s van het eerste kwartaal zijn bekend. Eerst presenteert Cristhel Ros alle inzendingen en daarna de top 10. Opvallend: er zijn veel fotografen waarvan twee foto’s in de top 10 staan.

Log in om de volledige uitslag te zien

Voor het 2e kwartaal kan tot 10 juni worden ingezonden. Cristhel spoort iedereen aan om mee te doen.

Oproep: Wie wil de selectiecommissie helpen?

Yvonne van Gils stopt met de selectiecommissie en deze commissie is op zoek naar iemand (liefst een vrouw), die kennis heeft van fotografie en ervaring met selecteren/jureren. De commissie komt twee keer per jaar bij elkaar voor het bepalen van de inzending voor de Beste Club Wedstrijd (oktober) en Bondsfoto Wedstrijd (januari). Interesse? Geef dit door aan de wedstrijdcommissie.

Inspiratieopdracht: Appel

Tom Meerman presenteert alle inzendingen voor de inspiratieopdracht Appel. Voorbij komen: gesnoeide en bloeiende bomen, hangende, geplukte, gevallen, verrotte en vervormde appels in kisten, op tafels, in winkels en fruitcorso’s. En nog veel meer, waaronder een onnavolgbaar appelkronkel van Tom zelf, waaruit onweerlegbaar zou blijken dat delen vermenigvuldigen is.

Voor de volgende inspiratieopdracht staat de ‘schoen’ centraal.

Foto 1
Foto 2
Foto 3

Fotobespreken

Ingezonden foto’s worden in groepjes besproken.

Volgende bijeenkomst: Uitje op 20 april, vergeet je niet op te geven!