Image placeholder
Foto: Jan Gruiters

Uitstap Den Bosch

Rond 10:00 uur melden ruim 30 deelnemers zich voor het jaarlijkse zomer-uitje. Het belooft weer een tropisch warme dag te worden.

Hotspot

Dit keer treffen we elkaar op een bijzondere locatie: De Tramkade in Den Bosch. Op dit voormalige fabrieksterrein stond ooit mengvoederfabriek De Heus. Het rijksmonument uit 1909 is uitgegroeid tot de culturele hotspot van de stad. De oude mengfabriek biedt nu onderkomen aan o.a. horeca. Daar beginnen we de dag met koffie en, nee, geen Bossche Bollen maar een plakje cake.

Hitte trotseren

Daarna zwerven de fotografen 2 1/2 uur over het terrein, waar van alles te zien (en te ruiken) is. De lege silo’s zijn uitbundig beschilderd. In de bloedhete Kaaihallen trotseren skaters de hitte en de zwaartekracht. In het werkwarenhuis is een creatieve ontmoetingsplek, die er op deze hete zaterdagmorgen een beetje verlaten uitziet. In de voormalige havenkraan kan overnacht worden en in een lege loods aan de kade is een kapper gevestigd.

Overal kom je fotografen tegen, op zoek naar een verassend detail, een mooie lichtval, een kleurrijk beeld. Enkele fotografen zonder hoogtevrees beklimmen de steile trappen. Boven treffen ze desolate ruimtes met overal sporen van troosteloos verval en illegale feestjes.

Den Bosch Tramkade

Tevreden naar huis

Tussen de middag is er de traditionele lunch. Een goede gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Over de locatie, de fotografie en natuurlijk over het leven zelf.

Na de lunch vertrekken we allemaal weer tevreden naar huis, sommigen via een bezoekje aan het gezellige centrum van Den Bosch. Het was, met veel dank aan de activiteitencommissie - Thea de Goede, Yvonne van Gils en Joyce Elshout – weer een geslaagd uitje. We hebben niet alleen Den Bosch maar ook elkaar beter leren kennen.

De fotografen kunnen hun 3 mooiste foto’s insturen. Upload deze naar onze cloud.

 Zet je naam in de bestandsnaam, zodat we weten welke foto’s van jou zijn.

Volgende ledenbijeenkomst: 26 augustus. Fijne zomer!