Nieuws van de activiteitencommissie

Nederland in corona-tijd

De activiteitencommissie heeft moeten besluiten om te stoppen met de organisatie voor de OMD 2020 met als thema “Leermonument”. Alle plannen liggen klaar, maar we denken niet dat het reëel is jullie te vragen voor dit thema te gaan fotograferen in verschillende steden in ons land. Bovendien is het niet zeker dat we in de kerk terecht kunnen. De kerk is beslist bereid om ons te ontvangen, maar kan niet garanderen dat het daadwerkelijk mogelijk zal zijn.

Nu hebben we bedacht dat we jullie wel kunnen vragen om foto’s te maken met als thema “Nederland in corona-tijd”. Als blijkt dat we toch terecht kunnen in de kerk, kunnen we deze corona-foto’s gebruiken voor een expositie tijdens de Open Monumenten Dagen. Doe ook mee. Je hebt tot eind augustus de tijd om te gaan fotograferen.

Geef je wel vóór 27 juni op als je mee wilt doen.

Lees hier alle informatie over dit project

Foto-activiteit 11 juli

Sinds een aantal jaren is het traditie om op de laatste bijeenkomst voor het zomerreces een activiteit te organiseren. Voor dit jaar hebben we gepland om te gaan fotograferen in Parijsch in het kader van het project Parijsch-2020. Net als vorig jaar willen we aan het fotograferen opdrachten koppelen die met een klein groepje uitgevoerd moeten worden. De foto’s kunnen gebruikt worden voor de fotowedstrijd van dit project waarover jullie hebben kunnen lezen in de Nieuwsbrief van 26 mei. En net als vorig jaar zouden we er graag een gezelligheidsmoment aan koppelen met koffie/taart en/of lunch. We zijn nog aan het onderzoeken of dat op de een of andere manier te realiseren is.
Natuurlijk valt er ook dit jaar weer een prijs te verdienen voor de groep met de beste foto’s.

Geef je ook voor deze activiteit uiterlijk 27 juni op, zodat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Lees hier alle informatie over deze activititeit

Foto-estafette

We halen een oude bekende van stal: de foto-estafette. Wat houdt dat in. We vormen een aantal groepen (afhankelijk van aantal deelnemende fotografen). Iedere eerste deelnemer van een groep ontvangt dezelfde foto. Je maakt een foto geïnspireerd op deze foto en stuurt hem naar de volgende op de lijst. Die maakt weer een foto geïnspireerd op jouw foto en zo gaat het door tot iedereen uit de groep een foto heeft gemaakt. Je hebt 14 dagen de tijd om jouw foto te maken. Aan het eind van de rit hebben we een aantal series gebaseerd op dezelfde foto, maar met heel andere uitkomsten is onze ervaring. We willen deze activiteit plannen na het zomerreces. Hopelijk kunnen we tegen de tijd dat de series klaar zijn weer bijeenkomen om deze te presenteren.

Geef je op voor deze activiteit uiterlijk zaterdag 29 augustus op, zodat wij in september kunnen starten met de estafette.

Lees hier alle informatie over deze estafette