fotoestafette Yvonne
Foto: Yvonne van Gils

Project Foto-estafette

Foto-estafette

We hebben een oude bekende van stal gehaald: de foto-estafette. We vormen hierbij een aantal groepen. Iedere eerste deelnemer van een groep ontvangt een beginfoto. Deze is voor ieder groepje hetzelfde. Je maakt een nieuwe foto geïnspireerd op deze beginfoto en stuurt deze naar de volgende op de lijst. Die maakt weer een foto geïnspireerd op jouw foto en zo gaat het door tot iedereen uit de groep een foto heeft gemaakt.

Aan het eind van de rit hebben we een aantal series gebaseerd op dezelfde foto, maar met heel andere uitkomsten is onze ervaring.

We zijn begonnen

De 28 deelnemers zijn verdeeld over vier groepen. De eerste deelnemer van iedere groep heeft eenzelfde foto ontvangen. Hij/zij maakt een foto die geïnspireerd is op die foto. Dat mag je breed zien; je kunt je laten inspireren door de sfeer, het onderwerp, een kleur, een fragment enz. Het is de bedoeling om zo creatief mogelijk te zijn.

Je hebt 2 weken de tijd om je foto te maken. Dan stuur je hem digitaal naar de volgende op de lijst met een kopie naar Yvonne van Gils 

De volgende in lijn

De volgende uit de lijst maakt een foto geïnspireerd op de foto van zijn/haar voorganger en stuurt deze naar de volgende in de lijn (denk aan de kopie naar Yvonne ) enz. tot de laatste deelnemer een foto heeft gemaakt. Die stuurt zijn of haar foto alleen naar Yvonne.

Tijdspanne

Als het goed is, zijn we dan 14 weken verder. Houd je aan de termijn van twee weken! Mocht het je door omstandigheden niet lukken om binnen de tijd je foto te maken, stuur dan de door jou ontvangen foto door naar de volgende op de lijst en sluit aan achteraan de rij. Meld dit bij die laatste deelnemer én bij Yvonne.

Maar doe dit alleen als het echt niet anders kan! Het is namelijk niet de bedoeling dat de beginfoto of een door jou ontvangen en gemaakte foto bekend wordt bij de overige deelnemers.

Resultaten

Als alle series binnen zijn, presenteren we die tijdens een clubbijeenkomst. De ervaring heeft geleerd dat er totaal uiteenlopende series geproduceerd worden. Spannend wat er deze keer weer uitkomt. Veel succes.

Wie doen er mee

Log in om hieronder de deelnemers en de lijsten te zien. Zo zie je ook naar wie je jouw foto moet sturen.