Seizoens­afsluiting bij Vollin

Op zaterdag 6 juli 2019 beleefden we met uitstekend weer de seizoensafsluiting van de CFC. De Activiteitencommissie had een uitstap georganiseerd op eigen terrein, dat wil zeggen: in Culemborg. We waren te gast bij Jet en Luc van Vollin, café voor passie en verbeelding. Daar zaten we dus goed.

108 Vollin 591 KeesMolders
De aftrap door Yvonne en Jet

Na de koffie werden de opdrachten toegelicht. Via een truc met een kwartetspel werden de deelnemers in groepen verdeeld die naar buiten werden gestuurd om foto’s te maken:

108 Vollin 593 KeesMolders
Mensen in gesprek

Nietsvermoedende plaatsgenoten krijgen de vraag “Wilt u even een geanimeerd gesprek voeren a.u.b? Het is voor de Kunst met een grote K.”

108 Vollin 594 KeesMolders
Iets met blauw

Iets met blauw (misschien een beetje flauw daarom niet ingezonden, maar deze was te mooi oranje om te laten schieten), verder een paspop, lijnen in het landschap en sporters. Iedere groep appte in iedere categorie hun beste werk naar de op café wachtende jury.

108 Vollin 596 KeesMolders
De jury in conclaaf (Rob, Joyce, Jet, Wim)
108 Vollin 598 KeesMolders
Yvonne presenteert de inzendingen
108 Vollin 589 KeesMolders
Het winnende team
108 Vollin 590 KeesMolders
Buitenlucht stimuleert de trek: de lunch gaat worden geserveerd

Ik wil niet meteen zeggen dat we een nieuw clublokaal hebben gevonden, maar het was wel uitermate gezellig…

Noot: zorg dat je Snapseed op je telefoon hebt, dan kun basisbewerkingen op je foto’s loslaten, maar ook experimenteren met filtertjes en kadertjes (zie boven). Gratis en leuk. Er is zover ik weet geen gebruiksaanwijzing, maar dat hoeft ook niet, gewoon eindeloos pielen met je telefoon. Dan kun je eindelijk naar waarheid zeggen dat je met je smartphone creatief bezig bent. Snapseed vind je gratis in de Android- en iPhone-store.

Een verzameling foto’s (inzendingen, ‘making of’, gezelligheid) komt op de website, let op de nieuwsbrief voor upload-instructies.

Groeten en tot na de vakantie,

Kees M.

 

alle foto's: Kees M.