Image placeholder
Foto: Thea de Goede

Uitje Keistad

Voor het jaarlijkse uitje van de fotoclub ontmoeten 29 leden en 2 introducees elkaar in het KAdECafé in het Eemhuis in Amersfoort. Natuurlijk beginnen we de dag met kletsen en koffie, hoe kan het ook anders.

Er zijn opvallend weinig fototoestellen te zien. Alle deelnemers hebben opdracht gekregen vandaag eens met hun smartphone te fotograferen. Arno Elshout heeft eerder laten zien dat de smartphone oneindig veel creatieve mogelijkheden biedt, zeker als er enkele applicaties zijn geïnstalleerd.

Op pad

In groepjes – die met behulp van kwartetkaarten vernuftig willekeurig zijn ingedeeld – gaan we op pad. De activiteitencommissie heeft drie attractieve stadswandelingen uitgezet: langs de Eem, door de nieuwe en door de oude stad. Onderweg is er van alles te zien: historische schepen en industrieel erfgoed, moerasjes en fabrieksstraten, en natuurlijk de Koppelpoort en Onze Lieve Vrouwentoren. We dachten Amersfoort wel een beetje te kennen, maar elke wandeling biedt onverwachte en fotogenieke verrassingen. Wat te denken van een benzinestation uit 1953, nu in gebruik als ijssalon?

Foto 1
Foto: Joyce Elshout
Foto 2
Foto: Janfolkert Muizelaar

We verzamelen voor de lunch weer in het Eemhuis, dat met zijn markante zilveren bollen gevel onderdak biedt aan de bibliotheek, het archief, een kunstopleiding en de Kunsthal KAdE. De lunch is heerlijk en de ochtend vloog voorbij.

Heel veel dank aan Joyce, Thea en Yvonne voor het opnieuw organiseren van een geslaagd uitje.

Wie de stadswandeling nog eens wil lopen, je vindt deze hier 

Resultaten

Resultaten van de kunstzinnige smartphone foto’s uit de 'keistad’,