Image placeholder
Foto: Yvonne van Gils. 5e plaats individueel

Uitslag Beste club Regio

De fotobond wedstrijd Beste Club Regio Utrecht-'t Gooi is dit jaar geheel online gehouden. Lek en Licht is éérste geworden met een totaal van 152 punten. Hiermee waren wij FK Eemland en FC Perspectief nét voor. Een close call met een verschil van slechts één punt. Wij feliciteren die clubs dan ook met een mooi resultaat.

Individueel

Naast de boordeling als club, worden de foto's ook individueel gejureerd. Yvonne van Gils werd hier 5e. Een mooi resultaat. Gefelicteerd!

De totale uitslag is hier te downloaden

Inzending

Juryrapport

Juryrapport Fotowedstrijd “De Beste Club-2020” Afdeling 07

De algemene indruk van het ingezonden fotowerk was behoorlijk positief. Soms zijn clubculturen te signaleren (daar is niks mis mee), maar het merendeel van de clubs stuurde een divers samengestelde collectie in. En ook dat is fijn, want het gaat in deze wedstrijd toch om de individuele beelden.

16 clubs zonden samen 160 foto’s in. Wij als juryleden bekeken die ieder voor zich eerst eens vluchtig voor de algemene indruk, daarna nog eens om te beoordelen en vervolgens nog eens uitgebreid om de beoordeling aan te scherpen. Pas daarna hebben we onze resultaten naast elkaar gelegd en constateerden we veel overeenkomsten in de beoordeling. Op die paar plaatsen waar de verschillen erg ruim waren bespraken we dat en in sommige gevallen leidde dat tot een aanpassing, maar soms ook niet want je hoeft het niet altijd helemaal eens te zijn, toch?

We zagen veel foto’s, die de moeite waard zijn en waarin je de passie van de maker herkende. En er waren er ook een aantal die daar nog stevig boven uit staken, die refereerden aan fotografie- geschiedenis, kunst, of die een zekere maatschappelijke relevantie lieten zien. Deze wedstrijd jureren was daardoor een leuke klus. Dank en complimenten aan de fotografen en felicitaties aan de winnaars.

Hans Brongers en Jan Nabuurs

Februari 2021