Image placeholder
Foto: Marry Kiks

Uitslag De Beste Club 2021

Lek en Licht behaalde dit jaar een mooie vierde plek in de Fotobond wedstrijd De Beste Club 2021 Regio Utrecht-’t Gooi. De ingezonden foto’s kregen in totaal 146 punten. Marry Kiks behaalde een gedeelde 2de plaats met 18 punten voor haar prachtige strandgezicht. Gefeliciteerd Marry met deze hoge waardering. De winnaar van dit jaar was FC Vleuten met 157 punten. Er deden 13 fotoclubs mee.

08 Bart Tielens
Foto: Bart Tielens

Oordeel

In zijn rapport concludeert de jury dat er dit jaar sprake was van sterke inzendingen met een hoge kwaliteit. De concurrentie was kortom sterk en de lat lag hoog. Toch behaalde onze club een mooie vierde plaats. In 2019 behaalde we de 7de en in 2020 een 1ste plaats met respectievelijk 133 en 152 punten.

De jury spreekt lovende woorden over de foto van Bart. Een straatfoto “die het van zijn licht, maar ook van het moment moet hebben, prachtig wat er allemaal in de rechterbovenhoek gebeurt.” Ook in de foto van Ineke is het licht belangrijk. “Zonder dat mooie licht ziet zo’n moment er heel anders uit, en zou de foto zeker minder geslaagd zijn.”

Individueel

De foto boven van Marry krijgt een hoge waardering van de jury, maar liefst 18 punten.

“Marry laat ons zien hoe mooi het aan het strand kan zijn. Het licht is prachtig, de horizon ligt gelukkig net niet in het midden of op een derde. De personen in beeld geven de verhoudingen goed weer wat de weidsheid van het landschap nog indrukwekkender maakt”, aldus de jury. Kortom een erg mooie foto die terecht hoge ogen scoorde.

Inzending

Overige inzendingen

Wie eens naar de inzendingen van de andere clubs wil kijken kan terecht op de website van de afdeling Utrecht-’t Gooi. Daar valt ook te lezen hoeveel punten de individuele foto’s van onze inzending behaalden.

Uit het juryrapport

De jury bestond dit jaar uit Gerard Hol en Theo Bijker. In hun rapport trekken de juryleden nog enkele leerzame conclusies. Gerard en Theo kwamen nogal eens goede foto’s tegen die te veel bewerkt waren terwijl dat in hun ogen geen toegevoegde waarde had. Andere foto’s hadden juist meer punten kunnen scoren met een betere uitsnede. En dan waren er nog foto’s waarbij de maker op twee gedachten leek te hinken en niet duidelijk wist te maken wat hij/zij met de foto wilde vertellen. Daar kan iedereen weer wat van opsteken.