intro
Foto: Luc Schaap

Verslag 1e bijeenkomst 2021

Op deze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar mochten we maar liefst 39 mensen verwelkomen waaronder drie aspirant-leden. Een speciaal welkom aan deze drie.

Opening

Photographers Playbook

Als nieuwe voorzitter opent Luc de bijeenkomst en wenst iedereen een gelukkig 2021. Het zou fijn zijn als we weer snel fysiek bijeen kunnen komen. Milou en Kees zijn afgetreden als bestuursleden en krijgen een cadeau (Photographers Playbook) als dank voor hun inzet in de afgelopen jaren. Jan en Silvia nemen hun plaatsen in. Jan neemt de functie van secretaris van Luc over en Silvia gaat de PR doen. Marcel verzorgt de ICT en website en Arno is penningmeester/ledenadministrateur.

Cursus Lightroom

Tot en met zondag 10/1 kan nog ingeschreven worden op de cursus Lightroom. Er zijn nu al 24 aanmeldingen.

Landschapsfotografie

De beoordelingen van de foto’s die zijn ingezonden voor Landschapsfotografie komen binnenkort op de website te staan. Ton Stad vertelt namens de kenniscommissie dat 32 foto’s zijn ingezonden door 25 leden, waarvan 11 hebben meegedaan bij beide rondes.

Rondvraag

Out of Place van Bas Losekoot
  • Marcel Borgstijn raadt het boek Out of Place van Bas Losekoot van harte aan. Bas heeft eerder een lezing gehouden bij ons over zijn project Urban Encouters.
  • Milou vraagt of het mogelijk is om “In de Kijker” op de website te plaatsen. Het laatste nummer komt nog per e-mail naar iedereen toe.

Teaser van Kees

Volgende keer houdt Kees een 15-minuten presentatie over Smartphone Fotografie. Hij heeft alvast een teaser toegestuurd om te bekijken.

Starter

Jan Gruijters breekt in drie minuten een lans voor het werk van Guido Guidi, een Italiaanse vrij onbekende fotograaf die prachtige foto’s maakt van plaatsen die vaak over het hoofd worden gezien.

LUCS1538
Foto: Luc Schaap

15-minuten presentatie

Ook Luc heeft een mentoraat gevolgd bij Peter van Tuijl en vertelt over de ontwikkelingen waardoor hij tot zijn thema “Wat België België maakt” is gekomen. Hij laat foto’s zien van verschillende deelonderwerpen als o.a. architectuur, religie, automaten, voortuinen en de 'wachtgevels' van de getoonde foto.

Fotobespreken

Luc en Yvonne hebben er veel energie in gestoken om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheid binnen Teams om in “Kamers” de ingezonden foto’s voor Stilleven en Licht in kleine groepen te bespreken. Daarna werden de foto’s plenair besproken. Een geslaagd experiment dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Beste club 2021

De procedure om tot een inzending te komen voor een serie van 10 foto’s voor Beste Club van de regio Utrecht/’t Gooi is deze keer volledig online gegaan. Bart vertelt namens de wedstrijdcommissie dat 74 foto’s zijn ingezonden door 21 mensen. Alle leden konden online stemmen op “hun” beste 5 foto’s. Uit 15 foto’s met de meeste stemmen heeft een selectiecommissie de 10 foto’s gekozen die ingezonden gaan worden.

Een volgende keer zullen we mogen stemmen op 10 foto’s. Het is lastig om maar 5 foto’s te kiezen uit een groot aanbod. Bij 10 foto’s is er een grotere spreiding in punten.

Het is de bedoeling dat we 4 keer per jaar foto’s kunnen gaan uploaden voor toekomstige wedstrijden. Nadere informatie volgt.

Afsluiting

Luc sluit af met een bedankje aan iedereen en roept op om met dit mooie weer naar buiten te gaan. Het is prima “fotoweer” dit weekend.

Volgende Teams bijeenkomst: zaterdag 23 januari om 10.00 uur. Zie de agenda voor de details