Verslag TEAMS bijeenkomst 13-2

Luc Schaap opent de bijeenkomst en heet iedereen (34 leden) welkom. Hij is blij dat niet iedereen is gaan schaatsen. Luc neemt het volle programma door en attendeert op de bijeenkomst van 6 maart: Project Tom Meerman thema Water  en Documentaire Fotografie met als gastspreker Harry Sikkenk.

Rondvraag

Joyce Elshout geeft namens de activiteitencommissie aan dat deze commissie een activiteit is aan het voorbereiden. Een koffer met 5 artikelen gaat van deelnemer naar deelnemer en deze maakt een foto van de 5 attributen. Voor meer informatie en deelname zie het artikel op de leestafel.

Utr Festival DSC04619
Foto: Paul van der Sande

Starters

Paul van der Sanden – Ed van der Elsken. Voor Paul is Ed van der Elsken (1925-1990) een echte inspiratiebron. Deze straatfotograaf schroomde niet om aanwezig te zijn op straat, wat voor Paul zelf een barrière is. Het fotoboek Eye Love You is voor hem een leidraad. Hij laat foto’s zien van Ed van der Elsken met daarnaast zijn eigen foto’s.

Samen op pad
Foto: Silvia de Wit

Silvia de Wit – Samen op pad. Een mentoraat met het thema Hond en Baas verliep niet naar tevredenheid. Te veel foto’s zonder samenhang. Door de Lockdown, avondklok en het liedje van Rudi Carell “Het laatste rondje” kwam deze serie foto’s met het thema “Samen op pad” tot stand. Heeft het mentoraat toch nog iets opgeleverd.

Cursus lightroom classic

Terugblik 1e avond Lightroom

Gerdine Kooijman (Kenniscommissie) blikt terug op de eerste cursusavond Lightroom Basis. De 1e webinar is zeer goed ontvangen door de 26 deelnemers. In deze webinar werd Importeren en Beheren behandeld. De volgende webinar is aanstaande dinsdag 16 februari : Bewerken en verbeteren. De link die de deelnemers van de eerste webinar hebben toegestuurd gekregen is tm 24 februari te bekijken.

Marry Kiks heeft problemen ondervonden met het importeren van foto’s. Luc biedt aan om samen met haar te kijken naar wat er verkeerd gaat. Marcel Mickers geeft als advies altijd een backup te maken. En niet alleen van je foto’s!

foto opdracht in ontwikkeling koppelthemas

Nieuw foto opdracht

Marcel Borgstijn. Een Foto opdracht in ontwikkeling. Van de deelnemers aan deze opdracht worden koppels gevormd. Deze gaan coronaproef samen aan een gekozen thema werken. De uitkomst van dit thema wordt gepresenteerd in bijvoorbeeld een 15 min. presentatie. Er werd tijdens deze bijeenkomst even het animo gepeild. deze bleek groot. Uitleg en inschrijven zie aankomende Nieuwsbrief.

Fotobespreken

Ditmaal was het thema vrij. De leden werden in verschillende TEAMS kamers opgedeeld en per kamer werden 5 foto’s besproken. Er was ook tijd voor een Social Talk!

Landschapsfotografie terugblik

Landschapsfotografie

In een 15 min Presentatie toont Ton Stad het eindresultaat van het project Landschap in de Betuwe. Ton doet zijn presentatie vanuit de kamer van Cristhel, zijn computer werkt niet zoals hij het zou moeten doen. Mooi dat Cristhel vlakbij Ton woont! Deze prestatie is een terugblik op het thema Landschapsfotografie. Een uitgebreid verslag, foto’s, bespreekverslagen zijn te vinden op de website.

Om 12:15 uur sluit Luc deze bijeenkomst.