122 screenshot MB 1024

Video-bijeenkomst

(dit artikel is door technische problemen verlaat geplaatst)

We hadden met het CFC-bestuur al enkele malen vergaderd per video-verbinding. Nu was dat met vijf mensen geen prestatie van formaat, ook al omdat het geen ingewikkelde vergaderingen waren: het ging hoofdzakelijk om dingen die niet zouden doorgaan.

Er kwam echter een plan om toch iets te proberen met de héle club: dat zou, om het overzichtelijk te houden, een fotobespreking worden. Geen traditionele vergadering, de ALV wacht bijvoorbeeld nog even tot we elkaar weer live in de ogen kunnen kijken. Luc heeft de meeste ervaring met video-vergaderen, dus hij zette de proef-bijeenkomst van afgelopen vrijdag op poten. Wie nog moest oefenen kon naar hartelust klungelen met microfoon en camera.

De vuurproef

En toen kwam de grote proef, zaterdag 6 juni: omstreeks tien uur logden de leden in. En ik moet zeggen: dat slaagde wonderwel.

122 IMG 0793 1024

Het gebruikelijke geworstel met apparatuur zouden we achter de rug moeten hebben, toch waren er nog enkelen die op dat vlak verrast werden. Wat me het meest bijbleef was, dat verschillende mensen totaal verschillende beelden voorgeschoteld krijgen in één en dezelfde vergader-omgeving. Zo ziet mijn eigen scherm er uit: vier mensen tegelijk in beeld, met mijzelf steeds rechts onderin, terwijl ik niet kan zien of ik bij anderen zichtbaar ben.

Kristhel merkte op dat ze haar digitale handje opstak ('ik wil wat zeggen') - maar handjes zijn op mijn tablet helemaal niet zichtbaar.

 

122 screenshot MB 1024

Van Marcel B kreeg ik een voor mij zeer verhelderende screenshot: zowaar negen personen én een deelnemerslijst in beeld. Wat een luxe. Slechts twee hebben hun microfoon uitgezet, zie je dat? Puzzel maar even...

Let op: we zijn zéker niet de eerste fotoclub die video-vergaderen als hulpmiddel heeft geadopteerd, maar ik vraag me af of er clubs zijn die inclusief schermdelers 29 (negenentwintig !) leden tegelijk aan de video hadden. Dat was het aantal tijdens het fotobespreken. Die opkomst komt zowaar in de buurt van onze 'analoge' bijeenkomsten.

Maar goed, na de inleidende mededelingen van de Activiteitencommissie (door Yvonne) over de OMD, Parijsch op 11 juli en de Estafette, en een plan van de Kenniscommissie (door Eelco) voor een landschaps-project startte de fotobespreking.

122 IMG 0794 1024

Fotobespreking

De te bespreken foto's werden getoond op het vergaderscherm, als hierboven (foto: Luc). Voor degenen die naast hun tablet of telefoon ook nog de PC hadden aanstaan waren de foto's ook klaargezet op de website. Luc leidde ons door de beelden en gaf de spreekbeurten - en regelde in het algemeen dat het geen kakofonie werd.

We hadden een aspirant-lid dat het kennelijk allemaal zo leuk vond dat hij meteen lid wilden worden ;-) Welkom in de club!

Conclusie

Ik vond het een zeer geslaagde bespreekochtend met voldoende discipline (dat mag gezegd worden) om een nuttige gedachtenwisseling te hebben. En hoewel het fijn was jullie weer te zien, kijk ik uit naar het moment dat we weer fysiek bijeen kunnen komen in het Weeshuis. Intussen buigt het bestuur zich over uitbreiding van gezamenlijke bijeenkomsten, al dan niet met video. Vooral degenen die nog geen foto ter bespreking hebben ingestuurd, wil ik uitnodigen dat alsnog te doen. Schroom niet!

Nadere info over de projecten van de Activiteitencommissie vind je in de op onze site onder het menu activiteiten! Over het Landschaps-plan van de Kenniscommissie volgt over ongeveer twee weken een aparte nieuwsbrief.

Hartelijke groet van de voorzitter,
Kees Molders